vineri, 11 ianuarie 2013

Mormintele Lui Iisus...

Sunt multe documente ciudate. De curand am citit ceva interesant, inflatie de morminte ale lui Isus. Deocamdata sa le amintesc pe cele patru de care am aflat eu:

Primul este cel pe care l-am vizitat in Israel in interiorul Bisericii Crestine.
Biserica crestina din vechiul Ierusalim, site venerat de crestini ca fiind Golgota (Dealul Calvarului), unde Noul testament spune ca Isus a fost crucificat. Biserica este sediul central al Patriarhiei Ortodoxe Grecesti din Ierusalim. Dar controlul cladirii este împărţit între mai multe biserici creştine şi a entităţilor seculare în aranjamentele complicate în esenţă, neschimbat de secole. ( Din punct de vedere istoric, pe acest loc exista in secolul II un templu al Afroditei/Venus, templu daramat din porunca lui Constantin cel Mare pentru a se construi biserica).
Aşa zisul mormânt de la Tepliot este al doilea.
Descoperit în 1980, în cartierul Talpiot la cinci kilometri sud de centru vechi al orasului Ierusalim. Acest mormant conţinea zece osuare şase dintre ei, cu epigrafe inclusiv una cu inscripţie care a fost interpretată ca "Isus, fiul lui Iosif", deşi acest text este contestat. Mormantul a fost facut celebru de un controversat film documentar produs de regizorul de film canadian, James Cameron (in 2007) şi de jurnalistul de investigaţie Jacovichi intitulat Ultimul mormant a lui Isus.
Acea cripta de la Talpiot am vazut-o la televizor. Se spunea ca au facut probe ADN ca sa se demonstreze ca presupusul Isus este sotul unei presupuse Magdalena si fiul unui Iosif toti ingropati acolo, în cavoul familiei.Dar stiti vorba aia ? Nu doar un câine e scurt de coada...
Al treilea este in India si cautand pe wikipedia sa vad ce este adevarat in aceasta informatie am dat de ultimul, in Japonia....
Roza Bal. Este numele unui altar situat în cartierul Khanyar din Srinagar în Kashmir, India, venerat de unii musulmani, hindusi si budisti ca locul unde a fost ingropata YuzAsaf, adica Isus din Nazaret, care a sosit in Kashmir, supravieţuit crucificarii lui. Mormântul în sine constă dintr-o clădire mică dreptunghiular pe o platformă ridicată, înconjurat de balustrade pe front.
În interior este o stâncă scluptata care se spune ca arăta picioarele cu urme de răni de la răstignire. Ciudatenia consta in faptul ca corpul este îngropat în conformitate cu tradiţia evreiască şi nu în conformitate cu normele islamului.
Al patrulea si ultimul mormant, din Japonia se pare ca a speriat autoritatile asa ca au luat masuri speciale.
Shingo. Este un sat din districtul Sannohe din Japonia. Satul promovează ideea ca aici sa refugiat Isus Hristos dupa rastignire. Aici se gaseste si "Mormantul lui Iisus." Potrivit folclorului local, Isus a călătorit în Japonia, la vârsta de 21de ani , si a studiat teologia timp de 12 ani, la varsta de 34 de ani el se intoarce în Iudeea. El nu a murit pe cruce la Golgota. Cel mort fiind fratele sau, Isukiri, în timp ce Isus a fugit initial în Siberia ulterior mutandu-se in provincia Mutsu în nordul Japoniei, unde a devenit un agricultor obisnuit, căsătorit, şi cu o familie numeroasa (descendenti lui sunt locuitorii din Shing O.) Legenda a inceput sa circule în 1933, cand au fost descoperite presupuse "documente scrise in ebraica veche care detaliază viaţa şi moartea lui Isus în Japonia" un fel de testament al lui Isus. Aceste documente au fost confiscate de către autorităţile japoneze şi duse la Tokio cu puţin timp înainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial şi nu au mai fost văzute de atunci.


Adevarata inflatie, are dreptate articolul urmator. De fapt repeta ce am copiat din alta parte mai sus.

http://www.editiaspeciala.com/Senzational/Inflatie-de-morminte-ale-lui-Iisus-28721

Este evident ca atatea morminte cu osemintele lui Iisus sunt prea multe chiar si pentru necredinciosi . Insa, dintre toate ipotezele, reiese ca in Casmir si in Herai, daca nu au fost niste oameni care se dadeau drept Isus, au fost inmormantati niste oameni care au fost adepti ai lui Iisus si care s-au straduit sa impartaseasca invataturile acestuia printre locuitorii acelor zone.
E interesant ca sunt musulmanii care cred ca acolo este ingropat Iisus.
Expertii considera ca "mormantul pierdut al lui Iisus" descoperit de James Cameron si Jacobovici nu este decat "un monument de cercetare neprofesionista". Cripta de la Talpiot contine, de fapt, ramasitele a 35 de membri ai unei familii bogate din Iudeea sec.I d.H., iar numele interpretat ca "Jeshua" poate fi tradus din aramaica si "Hanun".

Spre uimirea mea, si in Bucuresti, in zilele noastre, sunt oameni care sustin ca sunt Isus. Astia, sa nu exagerez, spun ca sunt doar o reincarnare si nu incearca sa convinga ca sunt Isus inviat din morti. (desi sunt sigura ca s-ar gasi unii care ar fi gata sa creada si asta...)
Si sa va mai spun ceva ce am aflat azi cand m-am uitat pe wikipedia dintr-un motiv personal. Stiţi cartea aceea a lui Nietzsche in care el spune ca Dumnezeu a murit? Ei bine, acest domn, a avut o revelatie cand a vazut un cal batut de stapanul lui până a murit si unii cred că şi-a pierdut minţile şi nu l-au crezut când le-a spus că este Isus. Pe mormantul lui insa nu scrie nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu