duminică, 13 ianuarie 2013

"Dosarele Iisus" - o carte


Dosarele ISUS
Dezvaluirea celei mai mari mistificari din istorie.
Autor: MICHAEL BAIGENT, coautor al bestsellerului :Sangele Sfant si Sfantul Graal.
Ce pot sa scriu despre carte fara ca sa repet prezentarea oficiala.
Cartea merita citita de cei care nu fac din credinta sprijinul vietii lor. Merita sa fie citita de cei care vor sa isi faca o idee despre timpul in care a trait Isus, de cei care stiu aproape tot ce scrie in acea carte (chiar daca nu le accepta ca adevaruri) si chiar daca nu afla multe lucruri noi, nu se plictisesc citind despre problemele controversate ale istoriei lui ISUS.
Mie imi plac astfel de carti. Sotul meu a luat-o la citit dar nu prea cred sa treaca de primele pagini. Doar a deschis cartea si a pus-o la loc sigur....
Sa arat de ce ordin sunt observatiile din carte.
- Conform Luca (2.1-7) Isus s-a nascut atunci cand a avut loc recensamantul lui Quirinius. Atunci Maria si Iosif s-au dus la Bethleem. Tinand seama de data istorica 6dh Isus ar fi trebuit sa aiba aproximativ 6 ani. Asta e imposibil de corestat caci calendarul Gregorian s-a facut luind in seama ceea ce scrisesera din aducere aminte a unora si nu au cercetat arhivele romanilor. E ceva de neinteles.
- Casatoria lui Irod, contestata de Ioan Botezatorul a fost in anul 34dh, ceea ce contravine cu botezul, taierea capului lui Ioan si crucificarea lui Isus. Tinand seama ca Isus a murit la aproximativ 30 de ani,ar fi trebuit ca anul crucificarii sa fie considerat anul 30 dh. In ansamblu, toate evenimentele sunt decalate fata de ce este scris in evanghelii.
- botezul lui Isus a fost in anul (37-38)dh - dupa Luca, in al 15-lea an al domniei imparatului Tiberiu, asta pare ca s-a intamplat dupa ce a fost crucificat. Caci anul crucificarii este 36dh conform cronologiei lui Matei iar executia lui Ioan botezatorul ar trebui sa fie cel putin in anul 35 dh, dupa casatoria in discutie.
Punand in paralel datele din biblie si cele istorice, in carte este un tabel.
- 34 casatoria lui Irod
- 35 taierea capului lui Ioan
- 36 crucificarea lui Isus
- 36 Pilat din Pont este chemat la Roma si exilat.
- 37-38 Convertirea lui Pavel
- 39 Irod Antipa este exilat in regiunea Pirineilor francezi.
- 44 executia lui Iacov, fratele lui Isus
- 46-48 Tiberius Alexandru este guvernator in iudeea.(general evreu)
- 50-52 Pavel in Corint
- 61 Pavel la Roma, arest la domiciliu
- 65 executia lui Pavel(nu sunt date)
- 66-73 razboi in Iudeea, Galileea.
- 66-73 razboi in Iudeea Vespasian (viitor imparat si viitor protector a lui Josefus Flavius, istoric si fost comandant al rasculatilor, tradator, controversat, a carui scriere despre Isus este modificata ulterior, etc.)
In carte se aminteste de un exemplar posibil nemodificat.
______________________________________________________________________________
Si cine mai vrea, citeste cartea................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu